ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/149
Title: Η Εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η Ευρωπαική Προσέγγιση στο Ελαχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η Εφαρμογή του στην Ελλάδα. Προκλήσεις και Προοπτικές.
Authors: Ζαρκαδούλα, Ιωάννα
Keywords: Φτώχεια
Κοινωνικός Αποκλεισμός
Κοινωνική Πρόνοια
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Στρατηγική Ενεργητικής Ένταξης
Πολιτικές της ΕΕ
Issue Date: 2018
Description: Η εργασία μελετά τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την εφαρμογή του στην Ελλάδα. Επίσης, μελετά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα πριν και μετά την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς και τις προοπτικές για το μέλλον. Στόχος της εργασίας είναι η περιγραφή της επίδρασης των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων στο ελληνικό πρόγραμμα και η αξιολόγηση των επιμέρους στοιχείων του ΚΕΑ με βάση τις σχετικές ευρωπαϊκές Συστάσεις. Στο πρώτο μέρος, η εργασία μελετά την χρονολογική διαμόρφωση των κατευθύνσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο, τους άξονες τους και την εφαρμογή τους. Στο δεύτερο μέρος μελετά τα αντίστοιχα θέματα στο ελληνικό εθνικό επίπεδο. Για την εργασία αξιοποιήθηκε η σχετική βιβλιογραφία, το θεσμικό πλαίσιο, καθώς και μελέτες εθνικών, διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών. Επιδιωκόμενα αποτελέσματα είναι η στοχευμένη περιγραφή του πλαισίου εισαγωγής του ΚΕΑ και η καταγραφή της σχέσης του με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και την εμπειρία άλλων κρατών μελών. Είναι ευκταίο τα αποτελέσματα αυτά να συνεισφέρουν επιστημονικά στην σχετική συζήτηση και πρακτικά στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών του ΚΕΑ, των δυνατοτήτων και των ελλειμμάτων του.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/149
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ_ΙΩΑΝΝΑ_ΤΕ.pdf869.39 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα