ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/105
Title: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΘ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
Authors: ΥΣΕ, ΕΣΔΔΑ
Keywords: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΘ
Issue Date: 2007
Description: Ι. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Τα σύγχρονα προβλήματα της οικονομίας, της ανάπτυξης, της πολιτικής σε ένα νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, επιβάλλουν τη συστηματική και ολοκληρωμένη γνώση των προβλημάτων της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία καλείται να δώσει λύσεις υπεύθυνες και αποτελεσματικές, εναρμονισμένες στη λογική του κοινού συμφέροντος. Το Πρόγραμμα της Κοινής Φάσης Σπουδών, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού Σπουδών, αποβλέπει στην παροχή ενός επιπέδου γενικών γνώσεων που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση, κοινού προς όλους τους σπουδαστές. Αποσκοπεί στην ομογενοποίηση των σπουδαστών, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους και με τον τρόπο αυτό λειτουργεί υποστηρικτικά προς τα τμήματα εξειδίκευσης. Ο σκοπός της Κοινής Φάσης Σπουδών επιτυγχάνεται, αφ’ ενός, μέσω των Μαθημάτων, τα οποία αναφέρονται σε γνωστικά αντικείμενα και εργαλεία που καλλιεργούν τη διοικητική ικανότητα και διευρύνουν το πεδίο προβληματισμού ενός σύγχρονου διοικητικού στελέχους, αφ’ ετέρου, μέσω των Εργαστηρίων, ή άλλων συμπληρωματικών μορφών εκπαίδευσης, που έχουν στόχο την εξοικείωση των σπουδαστών με την εμπειρία και την πρακτική της διοικητικής πραγματικότητας στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Ο σχεδιασμός του Προγράμματος της Κοινής Φάσης Σπουδών της ΙΘ΄ εκπαιδευτικής σειράς έλαβε υπόψη τα πορίσματα της Επιτροπής για την αναμόρφωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, τον απολογισμό της Κοινής Φάσης Σπουδών της ΙΗ΄ εκπαιδευτικής σειράς και την αξιολόγηση της υλοποίησης και παρακολούθησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στην αξιολόγηση αυτή συνεκτιμήθηκαν στοιχεία της γραπτής αξιολόγησης καθώς και των προφορικών αναφορών των σπουδαστών και των διδασκόντων. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία αυτά και λαμβάνοντας υπόψη την ύλη των δύο υποχρεωτικών μαθημάτων του Εισαγωγικού Διαγωνισμού, δηλαδή: • Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους • Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική και προκειμένου να αποφευχθούν επαναλήψεις και επικαλύψεις, στο παρόν πρόγραμμα επέρχονται ορισμένες τροποποιήσεις, με την κατάργηση των αξόνων που υπήρχαν σε προηγούμενα προγράμματα, την αλλαγή της μορφής των μαθημάτων, καθώς επίσης και με τη διεύρυνση των εργαστηρίων, που εξυπηρετούν καλύτερα την παρούσα φυσιογνωμία της σχολής. Τα μαθήματα του προγράμματος της παρελθούσας Κοινής Φάσης Σπουδών: • Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική • Στοιχεία Διοικητικού Δικαίου • Προγραμματισμός και Οργάνωση στη Δημόσια Διοίκηση • Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων • Δημόσια Οικονομική - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Σύστημα • Τεχνολογίες Πληροφοριακών Συστημάτων • Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση τροποποιούνται, ενισχύονται ή συγχωνεύονται όπου αυτό είναι εφικτό.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/105
Εμφανίζεται στις συλλογές:Γ. Προγράμματα Σπουδών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
Koinh_Fash_Spoudwn.pdf1.17 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα