ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/106
Title: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΠΣ ΙΘ ΕΣΔΔ
Keywords: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΠΣ ΙΘ
Issue Date: 2007
Description: I. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το τμήμα θα λειτουργήσει για δεύτερη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007 - 2008. Οι απόφοιτοι του τμήματος θα στελεχώσουν τις υπηρεσιακές μονάδες της Κεντρικής Διοίκησης και των ΝΠΔΔ με αντικείμενο: • Τη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Πόρων Πληροφορικής • Την Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών • Τη Διαχείριση Τεχνολογικών Υποδομών • Τη Διαχείριση Πληροφοριών και την Λήψη Αποφάσεων Στα πλαίσια της Ειδικής Φάσης Σπουδών, εξειδικεύονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των σπουδαστών, ώστε να ανταποκρίνονται σφαιρικά στην Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο ρόλος και το καθεστώς των αποφοίτων του τμήματος διέπονται από τις διατάξεις που αφορούν στο σύνολο των αποφοίτων της ΕΣΔΔ και από τις διατάξεις του Ν. 3200/03, «Τροποποιήσεις του Ν. 1388/83 για τη Ίδρυση Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Ίδρυση Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις» Άρθρο 9, παρ. 3, περ. ια. II. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Τα Υπουργεία και οι εποπτευόμενοι από αυτά φορείς, έχουν ανάγκη από στελέχη που να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Κατά συνέπεια το Πρόγραμμα της Ειδικής Φάσης Σπουδών, Λαμβάνοντας υπόψη: Την επιστημονική προέλευση των σπουδαστών του τμήματος • Τις αποκτημένες στην κοινή φάση γνώσεις και δεξιότητες • Την ανάγκη τοποθέτησης των αποφοίτων σε επιτελικές θέσεις Πληροφορικής καλύπτοντας όλο το φάσμα του Δημόσιου Τομέα Θεωρώντας αναγκαίο: • Να παίξουν οι απόφοιτοι του τμήματος σημαντικό ρόλο στην πορεία ηλεκτρονικής αναβάθμισης του Δημόσιου Τομέα • Να αναπτύξουν οι σπουδαστές, δεξιότητες για την αντιμετώπιση του συνεχώς μεταβαλλόμενου και εξελισσόμενου περιβάλλοντος της ΤΠΕ και την προσαρμογή τους στις διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου. Στοχεύει: Να δώσει στα μελλοντικά στελέχη Πληροφορικής του Δημόσιου Τομέα, τις απαραίτητες γνώσεις και τα αναγκαία μεθοδολογικά εργαλεία που χρειάζονται για την αποτελεσματική διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων στους χώρους άσκησης των καθηκόντων τους και την εφαρμογή μεθόδων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/106
Εμφανίζεται στις συλλογές:Γ. Προγράμματα Σπουδών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
Diaxeirish_Plhroforiakwn_Systhmatwn.pdf1.14 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα