ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/180
Title: Η Ευρωπαική Πλατφόρμα για την Καταπολέμηση της Αδήλωτης Εργασίας και η Συμμετοχή της Ελλάδας
Authors: Γρίσπος, Αθανάσιος
Keywords: Αδήλωτη Εργασία
Εισφοροδιαφυγή
Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα
Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας
Διεθνής Οργάνωση Εργασίας
Issue Date: 2018
Description: Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν. Πρωτίστως, γίνεται μία συνοπτική επισκόπηση του θεωρητικού πλαισίου για το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναλύεται ο ορισμός, τα αίτια, οι συνέπειες, η έκταση και οι πολιτικές αντιμετώπισής της. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα και συγκεκριμένα η σύνθεση και λειτουργία της, ο προγραμματισμός της δράσης της, οι κύριες πτυχές του παραγωγικού της έργου, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές θεσμικής αναβάθμισής της με την πρόταση για τη δημιουργία μίας νέας Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας. Έπειτα, μελετάται η συμμετοχή της Ελλάδας στην Πλατφόρμα με έμφαση στην διοικητική προσαρμογή των ελληνικών αρχών και τις βέλτιστες πρακτικές που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια αυτής της συμμετοχής. Τέλος, αξιολογείται η ελληνική συμμετοχή εντασσόμενη στη συνολική στρατηγική της χώρας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ενώ επιχειρείται και μία συνοπτική αποτίμηση του έργου της Πλατφόρμας. Για την εκπόνηση της εργασίας απαιτήθηκε η βιβλιογραφική επισκόπηση των σχετικών βιβλίων, επιστημονικών άρθρων, μελετών, εκθέσεων και δημοσιευμάτων τόσο σε έντυπες όσο και σε διαδικτυακές πηγές. Επίσης, δεδομένου ότι ειδικότερα για το έργο της Πλατφόρμας οι βιβλιογραφικές αναφορές είναι περιορισμένες, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και αναλύθηκε το πρωτογενές υλικό της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας, όπως για παράδειγμα, η νομοθεσία που τη διέπει, τα προγράμματα δράσης της που εκπόνησε, τα ενημερωτικά δελτία που εξέδωσε, οι εκθέσεις απολογισμού της, οι δηλώσεις των εμπλεκόμενων αξιωματούχων, οι νομοθετικές προτάσεις κλπ.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/180
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΓΡΙΣΠΟΣ_ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ_ΤΕ.pdf2.12 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα