ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/192
Title: Η σημασία της μακροχρόνιας φροντίδας στην Ελλάδα
Authors: Σταϊκούρα, Αρετή Κωνσταντίνα
Keywords: Μακροχρόνια Φροντίδα
Εξάρτηση
Γήρανση
Ευρώπη
Ελλάδα
Issue Date: 2018
Description: Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση των παραμέτρων της μακροχρόνιας φροντίδας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση και η παρουσίαση των διαθέσιμων στοιχείων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν είναι η διαφορετικότητα των συστημάτων μακροχρόνιας φροντίδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πως αυτό το γεγονός επηρεάζει τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών, τη χρηματοδότησή τους, τις προβλέψεις για τις μελλοντικές δαπάνες και εν γένει τη βιωσιμότητά των συστημάτων. Η μελέτη περίπτωσης που αφορά την Ελλάδα, έχει ως σκοπό να καταδείξει τα βασικά χαρακτηριστικά της μακροχρόνιας φροντίδας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το δημόσιο στην παροχή καθολικών, ποιοτικών και προσβάσιμων υπηρεσιών, στα πλαίσια του κοινωνικού κράτους που πρεσβεύει. Τα τελευταία χρόνια έχουν θεσμοθετηθεί κάποια μέτρα που κρίνεται ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο η κατάρτιση ενός σχεδίου μακροπρόθεσμης στρατηγικής είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεπεραστούν οι αδυναμίες που παρουσιάζονται.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/192
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ_ΑΡΕΤΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ_ΤΕ.pdf1.81 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα