ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/213
Title: Θεραπευτικά Πρωτόκολλα και κατευθυντήριες οδηγίες. Η ενσωμάτωσή τους στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας.
Authors: Μπόλη, Αγγελική
Keywords: Θεραπευτικά πρωτόκολλα
Θεραπευτικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης
Κατευθυντή-ριες οδηγίες
Νοσηλευτικά πρωτόκολλα
ΚεΣΥ
Επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτο-κόλλων και τη δημιουργία μητρώων ασθενών.
Issue Date: 2018
Description: Η ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας αποτελεί μία βασική παράμετρο που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων υγείας. Στα πλαίσια αυτής αναπτύχθηκαν δύο εργαλεί-α, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και οι κατευθυντήριες οδηγίες. Αντικείμενο της εργασίας είναι η μελέτη του επίκαιρου και αργά εξελισσόμενου ζητή-ματος εφαρμογής και ενσωμάτωσης των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και κατευθυντή-ριων οδηγιών στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας. Σκοπός είναι να αναδειχθεί ο βαθμός υιοθέτησής τους από τους επαγγελματίες υγείας και να εντοπιστούν τα προβλήματα κα-τά την εφαρμογή τους. Αρχικά, θα αποτυπωθεί η εξελικτική πορεία των εργαλείων αυτών σε διεθνές και ε-θνικό επίπεδο. Έπειτα θα καταγραφούν τα αρμόδια όργανα και η διαδικασία ανάπτυ-ξης. Τέλος, θα διατυπωθούν προτάσεις σε συνάρτηση του παραγόμενου έργου και των ελλείψεων που θα παρατηρηθούν. Απαραίτητη είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση και αναζήτηση πληροφοριών μέσω διαδικτυακών πηγών και ιστοσελίδων. Επίσης, θα συγκεντρωθούν δεδομένα εμπειρίας και πρακτικής εφαρμογής από επαγγελματίες υγείας και αρμόδιους φορείς. Κατόπιν αξιολόγησης των πηγών και δεδομένων, θα εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματική και αποδοτική εφαρμογή τους. Η απουσία αντίστοιχων μελετών και καταγραφής σχετικών αποτελεσμάτων καθιστά την εργασία αυτή ένα πολύ μικρό μέρος μίας φιλόδοξης προσπάθειας για την παρακο-λούθηση των εξελίξεων και την βελτίωση των σχετικών διαδικασιών.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/213
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΜΠΟΛΗ_ΑΓΓΕΛΙΚΗ_ΤΕ.pdf651.86 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα