ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/244
Title: Οι Διοικητικές προσφυγές ως Μέσο Ελέγχου της Διοικητικής Δράσης
Authors: Μητρομάρας, Γεώργιος
Keywords: Αίτηση Θεραπείας
Διοικητική προσφυγή
Ιεραρχική προσφυγή
Ειδική Προσφυγή
Διοικητικός Έλεγχος
Ενδικοφανής Προσφυγή
Issue Date: 2018
Description: Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η εξέταση των διοικητικών προσφυγών ως μέσο ελέγχου της διοικητικής δράσης. Οι διοικητικές προσφυγές εκτός από εργαλεία πραγματοποίησης διοικητικού αυτοελέγχου, αποτελούν και ένα μέσο διευθέτησης των διοικητικών δ ιαφορών, που ανακύπτουν στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας. Στο πλαίσο της εργασίας, αναφέρονται τα είδη των διοικητικών προσφυγών και ειδικότερα οι άτυπες διοικητικές προσφυγές, που περιλαμβάνουν την αίτηση θεραπείας και την ιεραρχική προσφυγή, καθώς και οι τυπικές διοικητικές προσφυγές, που εμπεριέχουν τις ειδικές προσφυγές και την ενδικοφανή προσφυγή. Συγκεκριμένα, καταγράφονται οι προϋποθέσεις άσκησης των ανωτέρω προσφυγών, τα όργανα που τις εξετάζουν, το εύρος του ελέγχου που πραγματοποιείται αλλά και οι συνέπειες της απόφασης επ αυτών. Περαιτέρω, παρουσιάζεται μία σύντομη αναφορά στην νομολογιακή αντιμετώπιση των προσφυγών, εξετάζονται συγκεκριμένα είδη που συναντώνται στη διοικητική πρακτική και σημειώνονται οι αδυναμίες αλλά και οι προοπτικές το υ συστήματος των διοικητικών προσφυγών. Τέλος, στο πλαίσιο της εργασίας εξετάζεται ως μελέτη περίπτωσης η άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής κατά διοικητικών διαφορών που ανακύπτουν στο πεδίο των διοικητικών συμβάσεων, με σκοπό να αναδειχθεί η τυχόν επιτυχί α του θεσμού, μέσω δημοσιοποιημένων στοιχείων και στατιστικών.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/244
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ_ΓΕΩΡΓΙΟΣ_ΤΕ.pdf927.19 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα