ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/253
Title: Ο εξορθολογισμός του «κλαδολογίου»: Προοπτικές και προβλήματα εφαρμογής στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση
Authors: Σιδηροπούλου, Χρυσή
Keywords: Προτάσεις Εμπειρογνωμόνων
Σύστημα Κλάδων
Κινητικότητα
Εξορθολογισμός Κλάδων
Περιγράμματα Θέσεων Εργασίας
Διυπουργικός Κλάδος
Issue Date: 2018
Description: Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι η ενίσχυση της ευελιξίας (agility) και η ικανότητα προσαρμογής σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Στο επίκεντρο κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας των τελευταίων ετών βρίσκεται η αναμόρφωση των δομών του δημοσίου τομέα με στόχο τον περιορισμό της οργανωσιακής ρευστότητας και του κατακερματισμού των υπαλλήλων ανάλογα με την ειδικότητά τους σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό διαφορετικών κλάδων, συχνά δε παρωχημένων. Η εργασία επιχειρεί να καταγράψει την ιστορική εμφάνιση και τη διατήρηση του συστήματος των κλάδων στη δημόσια διοίκηση. Στόχος της εργασίας είναι να καταδείξει την ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος των κλάδων που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και της υιοθέτησης ενός κοινού "κλαδολογίου", που θα τυγχάνει γενικής εφαρμογής, χωρίς αδικαιολόγητες διαφοροποιήσεις. Η μεθοδολογία βασίζεται σε ποιοτική έρευνα και κυρίως στη μελέτη πρωτογενών και δευτερογενών πηγών.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/253
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ_ΧΡΥΣΗ_ΤΕ.pdf1.18 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα