ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/261
Title: Θεσμικό πλαίσιο για την αναγνώριση Μουσείων. Στόχοι, διαδικασίες, προβλήματα και οφέλη.
Authors: Κουτσογιαννοπούλου, Ελισάβετ
Keywords: Αναγνώριση μουσείων
Πιστοποίηση Μουσείων
Επαγγελματισμός
Ποιότητα Μουσείων
Προσβασιμότητα Μουσείων
Επικοινωνία Μουσείων
Issue Date: 2018
Description: Η παρούσα εργασία υλοποιήθηκε με στόχο την παρουσίαση του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην αναγνώριση των μουσείων και του θεωρητικού πλαισίου μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε. Παρουσιάζεται το διεθνές θεωρητικό πλαίσιο και η επίδρασή του στο ελληνικό, ενώ γίνεται αναφορά σε συστήματα πιστοποίησης του εξωτερικού. Το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο της αναγνώρισης μουσείων αναλύεται ως προς τους στόχους, τις διαδικασίες, τα οφέλη του για τα μουσεία και τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν. Η ανάλυση αξιοποιεί πρωτογενείς πηγές, βιβλιογραφία, συνέντευξη και συζήτηση με μέλη της Ομάδας Εργασίας για την αναγνώριση. Το σύστημα αναγνώρισης έχει σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην ενίσχυση του κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου των μουσείων. Η παρούσα εργασία αναδεικνύει κάποια ζητήματα προβληματισμού, και προτείνει κάποιες ενέργειες για τη βελτίωση της διαδικασίας, οι οποίες μπορούν να είναι χρήσιμες, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/261
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.pdf965.33 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα