ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/267
Title: Δημόσια και Ιδιωτικά Μουσεία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα: Η περίπτωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μουσείου Ακροπόλεως και του Μουσείου Μπενάκη.
Authors: Ρήγας, Σταμάτης
Keywords: Μουσείο
Διοικητική οργάνωση
Επισκεψιμότητα
Προσωπικό
Εκπαιδευτικός ρόλος
Επιστημονική Επάρκεια
Issue Date: 2018
Description: Η αντίληψη για την έννοια και τον ρόλο του Μουσείο ποτέ δεν ήταν στατική. Ωστόσο οι εξελίξεις των τελευταίων σαράντα ετών στην μουσειολογία έχουν αλλάξει ριζικά την έχει αλλάξει ριζικά την αντίληψη αυτή. Οι βασικές επιδιώξεις των μουσείων είναι πλέον δύο και πολλές φορές έρχονται αντιμέτωπες η μία με την άλλη. Η επαφή με το κοινό και η ανάγκη για επισκέπτες αφενός και η επιστημονική και ερευνητική δουλειά αφετέρου πολλές φορές έχουν διαφορετικά ζητούμενα. Η δομή ενός Μουσείου είναι ένα κομβικό σημείο που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του να επιτύχει τις επιδιώξεις του, εντούτοις δεν έχουν μελετηθεί συγκριτικά οι τρεις διαφορετικοί τρόποι οργάνωσης των Μουσείων στην Ελλάδα (Ιδιωτικό, ΝΠΔΔ, Δημόσιο). Προκειμένου να εξετασθεί αυτή η σχέση η παρούσα εργασία επικεντρώνεται στην μελέτη της δομής, της διάρθρωσης του και του προσωπικού τριών διαφορετικών μουσείων σε συσχέτιση με την αποστολή που καλούνται να φέρουν εις πέρας.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/267
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΡΗΓΑΣ_ΣΤΑΜΑΤΗΣ_ΤΕ.pdf1.71 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα