ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/300
Title: Περιφερειακή Ανάπτυξη στη συγκυρία της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Μελέτη Περίπτωσης: Πολιτιστικός τομέας και τουρισμός στον Νομό Ευβοίας.
Authors: Γεωργακόπουλος, Γεώργιος
Keywords: Εύβοια
Πολιτιστικός Τουρισμός
Κρίση
Πολιτισμός
Πολιτιστικό Απόθεμα
Περιφερειακή Ανάπτυξη
Issue Date: Οκτ-2017
Description: Η παρούσα εργασία εστιάζει στη μελέτη των δυνατοτήτων και προοπτικών του νησιού της Εύβοιας στο πεδίο του πολιτιστικού τουρισμού ως εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης και άμβλυνσης των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που ταλανίζει γενικότερα την Ελλάδα και ειδικότερα την περιοχή. Για την ολοκλήρωση της ακολουθήθηκε, η μεθοδολογία της βιβλιογραφικής μελέτης και επισκόπησης ελληνικών και ξενόγλωσσων πηγών και διαδικτύου, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε το corpus δεδομένων που συγκέντρωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το Υπουργείο Τουρισμού και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Στο πρώτο μέρος της εργασίας αισθητοποιείται η θεωρητική επεξεργασία και η εννοιολογική πλαισίωση των όρων που συγκροτούν το πλέγμα ενδιαφερόντων του πεδίου της εργασίας. Στο δεύτερο μέρος αρθρώνεται η παρουσίαση του σχεδιασμού, των προτάσεων και των δράσεων που θα υλοποιήσουν το όραμα για μια πολιτική πολιτιστικού τουρισμού που θα αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο της Εύβοιας ως άξονα ανάπτυξης και αναγέννησης της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνικής κινητικότητας της περιοχής.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/300
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.pdf1.01 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα