ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/338
Title: Η χρήση των γεωχωρικών δεδομένων από τους ΟΤΑ της χώρας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
Authors: Μυστακοπούλου, Νικολίνα
Keywords: Γεωχωρικά δεδομένα
Υποδομές γεωχωρικών δεδομένων
Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης
Ανοικτά δεδομένα
Έξυπνη πόλη
INSPIRE
Issue Date: 2017
Description: Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο τη μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης της αξιοποίησης των γεωχωρικών δεδομένων στην ελληνική δημόσια διοίκηση και ειδικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν συνδυασμός βιβλιογραφικής ανασκόπησης, διενέργειας συνεντεύξεων με εργαζόμενους σε φορείς του δημόσιου τομέα και εκπόνησης ερωτηματολογίου που εξέτασε το βαθμό εξάπλωσης και διείσδυσης των γεωχωρικών δεδομένων στην κοινωνία. Αρχικά, αποσαφηνίστηκαν έννοιες άμεσα συνυφασμένες με τα γεωχωρικά δεδομένα, για τις οποίες τέθηκαν και παραδείγματα για την κατανόηση τους. Στη συνέχεια, έγινε μια ιστορική ανασκόπηση για την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη χρήση των γεωχωρικών δεδομένων και εντοπίστηκαν κάποιες καλές πρακτικές διεθνώς. Αναλύθηκε η πορεία ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας INSPIRE, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ελληνική πραγματικότητα και ο τρόπος αξιοποίησης των γεωχωρικών δεδομένων στη δημόσια διοίκηση. Προς επίρρωσιν αυτού, εξετάστηκαν κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα ελληνικών δήμων, οι υποδομές γεωχωρικών δεδομένων τους και τα εργαλεία που παρέχουν αυτές στους πολίτες. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η υιοθέτηση υποδομών γεωχωρικών δεδομένων από τους Ο.Τ.Α, οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, η αναγκαιότητα και οι δυνατότητες ανάπτυξης τους στο μέλλον.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/338
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΜΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.pdf5.39 MBUnknownΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα