ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/348
Title: Οικονομικές Σχέσεις Ε.Ε. – Κίνας και οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Authors: Πουλιανίτη-Ζαγκλαβάρα, Αικατερίνη-Αναστασία
Keywords: Εμπόριο
Ξένες Άμεσες Επενδύσεις
Διμερής Επενδυτική Συμφωνία Ε.Ε.-Κίνας
Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας Ε.Ε.-Κίνας
"Νέος Δρόμος του Μεταξιού"
Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών Ε.Ε.-Κίνας
Issue Date: 2017
Description: Οι οικονομικές αλληλεπιδράσεις Ε.Ε.-Κίνας έγιναν όλο και ισχυρότερες τις τελευταίες δεκαετίες, με όλους τους παράγοντες να δείχνουν αισιόδοξα σημάδια για περαιτέρω αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ Ε.Ε.-Κίνας. Ωστόσο, στην οικονομική σχέση Βρυξελλών –Πεκίνου παρουσιάζονται συχνά τριβές. Ο ενισχυμένος ρόλος της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί πρόκληση για την Ε.Ε. Οι διαπραγματεύσεις για μια Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας Ε.Ε.-Κίνας, οι οποίες ξεκίνησαν το 2007, δεν έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς, ενώ οι διαπραγματεύσεις για μια Διμερή Επενδυτική Συμφωνία προχωρούν με σταθερό ρυθμό. Πιο πρόσφατα, η πρόταση της Κίνας για την έναρξη συνομιλιών για μια Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών μεταξύ Ε.Ε.-Κίνας συνάντησε τη χλιαρή αντίδραση της Ε.Ε. Η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της Κίνας απαιτεί μια συντονισμένη και ευθυγραμμισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση έναντι του Πεκίνου, η οποία καθίσταται συχνά αδύνατη λόγω των αποκλίσεων στα οικονομικά συμφέροντα των κρατών-μελών. Η "επενδυτική επιθετικότητα" της Κίνας, ιδιαίτερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, προκαλεί την έντονη ανησυχία της Ε.Ε. Ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού μπορεί να προσφέρει μια νέα σειρά ευκαιριών και προκλήσεων για την Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, οι σχέσεις Ε.Ε.-Κίνας διέρχονται μία περίοδο προβληματισμού και προσαρμογής. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ε.Ε. είναι η δημιουργία ισχυρών οικονομικών δεσμών με την Κίνα, ώστε να καταστεί εφικτή η οικοδόμηση μιας σταθερής πολιτικής και στρατηγικής σχέσης, προς επίτευξη αμοιβαίων ωφελειών.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/348
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ.pdf1.49 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα