ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/361
Title: Φορολογική Διοίκηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Συγκριτική Μελέτη Ελλάδας - Σουηδίας
Authors: Τραυλού, Βικτώρια
Keywords: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Φορολογική Διοίκηση
Γ.Γ.Π.Σ
Α.Α.Δ.Ε
Skatteverket
TAXIS
Issue Date: 2017
Description: Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται το ζήτημα της υιοθέτησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από τις φορολογικές διοικήσεις της Ελλάδος και της Σουηδίας. Σκοπός της εργασίας αποτελεί η ανάλυση και η σύγκριση του βαθμού ενσωμάτωσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στις φορολογικές διοικήσεις αμφότερων των χωρών, μέσω της παρουσίασης της υφιστάμενης κατάστασης κάθε περίπτωσης. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή βασίσθηκε αρχικώς, στη βιβλιογραφική επισκόπηση αφενός για την παράθεση των βασικών εννοιών και χαρακτηριστικών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αφετέρου για την ανάλυση των φορολογικών συστημάτων και των κυριοτέρων ηλεκτρονικών φορολογικών υπηρεσιών κάθε χώρας. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε ποσοτική και ποιοτική ανάλυση στατιστικών δεδομένων, η σύγκριση των οποίων οδήγησε στην εξαγωγή των τελικών συμπερασμάτων. Επιπλέον, διεξήχθησαν γραπτές συνεντεύξεις με στελέχη των δύο φορολογικών υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώνουν με λεπτομερή τρόπο τις συνέπειες της εισαγωγής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στις εν λόγω φορολογικές διοικήσεις, ενώ αναλύονται τόσο οι στόχοι, που έθεσε κάθε χώρα, όσο και ο βαθμός επίτευξής τους. Στο ίδιο πλαίσιο, επιχειρείται μια συγκριτική αποτίμηση, προκειμένου ο αναγνώστης να σχηματίσει σαφή εικόνα για τα χαρακτηριστικά και τις επιπτώσεις της διαδικασίας υιοθέτησης ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Τέλος, η παρούσα έρευνα δύναται να αποτελέσει αφετηρία για νέες μελέτες, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των θετικών επιδράσεων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όχι μόνο στον τομέα της φορολογίας, αλλά και στη δημόσια διοίκηση εν συνόλω.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/361
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΤΡΑΥΛΟΥ.pdf4.41 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα