ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/368
Title: Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Υπουργείο Οικονομίας
Authors: Τσοτσόλη, Ελισάβετ
Keywords: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Επιχειρηματικότητα
Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα
Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων
ΕΣΠΑ 2014-2020
Αναπτυξιακός Νόμος
Issue Date: 2017
Description: Η ψηφιακή ενιαία αγορά συνιστά στρατηγική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου επιβάλλει μεταξύ άλλων την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των παρεχόμενων από το δημόσιο τομέα υπηρεσιών. Ιδιαίτερα μάλιστα για τις υπηρεσίες που αφορούν σε αναπτυξιακές δράσεις και προώθηση της επιχειρηματικότητας, η ψηφιοποίηση πέρα από απαραίτητη είναι και κομβική για την οικονομική μεγέθυνση του κράτους μέλους. Στην Ελλάδα, τέτοιες δράσεις προκύπτουν από τη διαχείριση των κρατικών ενισχύσεων και των συγχρηματοδοτούμενων έργων. Τη διαχείριση αυτή έχει αναλάβει το Υπουργείο Οικονομίας και για το λόγο αυτό έχει αναπτύξει δύο πληροφοριακά συστήματα, το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη περίπτωσης των δύο πληροφοριακών συστημάτων ώστε να εξεταστεί το επίπεδο ηλεκτρονικοποίησης που έχει επιτευχθεί αλλά και η ικανοποίηση των βασικών αρχών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σύμφωνα με τις πολιτικές και θεσμικές δεσμεύσεις της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, αρχικά επιλέγεται η παράθεση του θεωρητικού πλαισίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εν συνεχεία αναλύεται η συγκεκριμένη περίπτωση που εξετάζεται με τη λεπτομερή τεχνική περιγραφή των δύο συστημάτων, ώστε να ακολουθήσει η αξιολόγηση τους στη βάση τεχνικών κριτηρίων και τέλος να προκύψουν οι προτάσεις για την υλοποίηση συγκεκριμένων βελτιωτικών δράσεων. Τα ευρήματα, που προέκυψαν από την παρούσα μελέτη περίπτωσης, είναι σημαντικά και ενώ αρχικά εστιάζονται στον τεχνικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των δύο πληροφοριακών συστημάτων, με το ΟΠΣ να υπερέχει συγκριτικά με το ΠΣΚΕ σε πολλά σημεία, ταυτόχρονα δημιουργούν και μια θεμελιακή βάση για την εξέλιξη τους και σε οργανωσιακό αλλά και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Η θεμελιακή αυτή βάση επιδέχεται περαιτέρω ανάλυσης, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομίας να μπορέσουν να επιτύχουν το στόχο της ολοκληρωμένης ψηφιοποίησης με ενεργό μέτοχο την Κοινωνία των Πολιτών.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/368
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΤΣΟΤΣΟΛΗ.pdf3.7 MBUnknownΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα