ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/397
Title: Η διεθνής «βιομηχανία» του τουρισμού και της φιλοξενίας. Οικονομικά προβλήματα από την πανδημία και προοπτικές με ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα
Authors: Καλλιανίδης, Νικόλαος
Keywords: Τουρισμός
Κορωνoϊός
Τουρισμός μακράς διαρκείας
Ασημένιος τουρισμός
Εικόνα χώρας
Περιφερειακή ανάπτυξη
Issue Date: 2020
Publisher: Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης
Abstract: The purpose of this paper is to review the short-term impact of the 2020 coronavirus pandemic on tourism traffic and the subsequent changes in tourism policy at both a global and national level. It examines the basic indicators of Greek tourism before the onset of the coronavirus crisis and presents the policies pursued by the Greek government in its bid to diversify the Greek tourism product, with the aim of attracting affluent foreign retirees. The paper seeks to highlight the multifaceted role of art in reshaping the country's image abroad and using it to attract the desired demographic.
Description: Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η επισκόπηση των βραχυπρόθεσμων επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνoϊού στην τουριστική κίνηση και των επακόλουθων αλλαγών στην τουριστική πολιτική σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Εξετάζονται οι βασικοί δείκτες του ελληνικού τουρισμού πριν από την κρίση του κορωνoϊού και παρουσιάζονται οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν την τελευταία δεκαετία στη χώρα για τη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με στόχευση στην προσέλκυση εύπορων αλλοδαπών συνταξιούχων. Η εργασία φιλοδοξεί να αναδείξει τον πολυδιάστατο ρόλο της τέχνης στην επαναδιατύπωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και τη μεταχείριση της για την προσέλκυση του επιθυμητού κοινού.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/397
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.pdf12.84 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα