ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/103
Title: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ Κ
Authors: ΥΣΕ, ΕΣΔΔΑ
Keywords: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ Κ
Issue Date: 2009
Description: I. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Στελεχών Επικοινωνίας ιδρύθηκε ως Τμήμα Ακολούθων Τύπου και λειτουργεί από το 1993. Μετά την ψήφιση του Νόμου 3166 ΦΕΚ 178/2-7-2003 για την «Οργάνωση και λειτουργία των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας του Υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ρυθμίσεις για τον ευρύτερο τομέα των μέσων ενημέρωσης», το Τμήμα της Σχολής μετονομάζεται σε «Τμήμα Ακολούθων Επικοινωνίας» (άρθρο 7 παρ.1) και οι απόφοιτοι του τμήματος διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε. με το βαθμό Ακολούθου Επικοινωνίας Β΄ (άρθρο 7 παρ. 2). Με τον πρόσφατο Νόμο 3444 ΦΕΚ 46/τ. Α/2-3-2006 το Τμήμα μετονομάζεται σε «Τμήμα Στελεχών Επικοινωνίας». Οι απόφοιτοι του Τμήματος στελεχώνουν, τόσο τις Διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας εξωτερικού. II. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο βασικός σκοπός του παρόντος προγράμματος σπουδών είναι να παρέχει στα μελλοντικά Στελέχη Επικοινωνίας τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ώστε να αυξήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Ο άμεσος στόχος είναι να κατευθύνει τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην εκτέλεση των επαγγελματικών τους καθηκόντων και ο έμμεσος στόχος, είναι το όφελος που προκύπτει από την άμεση ένταξη των σπουδαστών/τριών για την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, αλλά και την Δημόσια Διοίκηση ευρύτερα. Η επίτευξη του σκοπού και των στόχων του προγράμματος γίνεται με τον κατάλληλο συνδυασμό θεωρητικών, αλλά και πρακτικών γνώσεων. Η βελτίωση των γνώσεων και των κοινωνικών δεξιοτήτων τους, τους καθιστά ικανούς να ασκήσουν στο μέλλον το επάγγελμά τους, δηλαδή να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως στελέχη επικοινωνίας επιφορτισμένα με την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, την ανάδειξη του σύγχρονου προσώπου της χώρας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Το πρόγραμμα της ειδικής φάσης σπουδών της Κ΄ εκπαιδευτικής σειράς τροποποιήθηκε σε σχέση με το πρόγραμμα της προηγούμενης εκπαιδευτικής σειράς, έτσι ώστε η μάθηση να είναι ακόμα περισσότερο προσανατολισμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες των συγκεκριμένων φορέων στους οποίους θα υπηρετούν οι απόφοιτοι του Τμήματος. Ήδη η εν λόγω πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει από το Πρόγραμμα Σπουδών της ΙΘ΄ εκπαιδευτικής σειράς. Ο σχεδιασμός του προγράμματος των Ξένων Γλωσσών και της Πληροφορικής έγινε κατόπιν συνεργασίας της συντακτικής ομάδας με τις Υπεύθυνες Σπουδών Μ.Παππά και Αν. Παπαστυλιανού, αντίστοιχα.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/103
Εμφανίζεται στις συλλογές:Γ. Προγράμματα Σπουδών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ Κ_ (τελικό 17.3) FINAL.pdf1.48 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα