ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/143
Title: Στρατηγική, αποτελέσματα και οργανωτική ανάπτυξη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με χρήση balanced scorecard
Authors: Αγγελακόπουλος, Βασίλειος
Keywords: Balanced Scorecard
Strategy map
Χάρτης Στρατηγικών Αλληλεπιδράσεων
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Στρατηγική Διοίκηση
Διοίκηση μέσω Στόχων
Δείκτες απόδοσης
Issue Date: 2018
Description: Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) στη μακρόχρονη πορεία της βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Η μεταστέγαση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έθεσε σε κίνηση την επαναθεμελίωση της στρατηγικής σε νέες βάσεις Στο πλαίσιο αυτό, η ανάγκη υιοθέτησης μιας αξιόπιστης μεθόδου στρατηγικής διοίκησης της απόδοσης, αποτέλεσε το έναυσμα για την εργασία αυτή. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η διερεύνηση, ανάλυση και αποτύπωση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με τη χρήση της Balanced Scorecard (BSC) μιας δοκιμασμένης μεθοδολογίας διοίκησης της απόδοσης και παρακολούθησης της εκτέλεσης της στρατηγικής με ευρεία χρήση από οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε όλον τον κόσμο. Στα δύο πρώτα κεφάλαια της εργασίας γίνεται μια περιεκτική παρουσίαση της μεθόδου και της εξέλιξης της. Επίσης, παρουσιάζονται κρίσιμες πτυχές από την εμπειρία εφαρμογής της σε άλλες βιβλιοθήκες, με έμφαση στην σημασία επιλογής στρατηγικά σημαντικών δεικτών μέτρησης της απόδοσης. Η ερευνητική μέθοδος της εργασίας στηρίχτηκε τόσο σε βιβλιογραφική έρευνα καθώς και στο σχεδιασμό και υλοποίηση ενός εργαστηρίου συνδημιουργίας της πρωτότυπης BSC της ΕΒΕ με τη συμμετοχή του Διευθυντή και στελεχών της ΕΒΕ. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου παρουσιάζονται στο τρίτο κεφάλαιο, μαζί με μία πρόταση υιοθέτησης της BSC από την ΕΒΕ αλλά και από φορείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης γενικότερα.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/143
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ_ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ_ΑΠΠ.pdf1.75 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα