ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/148
Title: Προτάσεις βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης στις ετήσιες εκθέσεις του Α.Σ.Ε.Π.
Authors: Θεοδοσοπούλου, Αλεξάνδρα
Keywords: Α.Σ.Ε.Π
Σύστημα Προσλήψεων
Ανεξάρτητες Αρχές,
Αξιοκρατία
Ετήσιες Εκθέσεις
Issue Date: 2018
Description: Η αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ανθρώπινο δυναμικό που τη στελεχώνει. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, πρέπει να είναι οι πλέον κατάλληλοι τόσο από τη σκοπιά των επαγγελματικών τους ικανοτήτων όσο και από τη σκοπιά της προσωπικής ακεραιότητας. Συνεπώς, οι διαδικασίες επιλογής αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα για τη Δημόσια Διοίκηση. Από την επιτυχία του συστήματος επιλογής, κρίνεται η ποιότητα και συνακόλουθα η ικανότητα των δημόσιων υπηρεσιών να υπηρετούν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) αποτελεί μία εκ των πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών. Βασικό στοιχείο της αρμοδιότητάς του είναι η αξιοκρατική επιλογή προσωπικού στο Δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τα κριτήρια της αμεροληψίας και της διαφάνειας. Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η παρουσίαση των προτάσεων που το Α.Σ.Ε.Π. έχει διαχρονικά αποτυπώσει στις ετήσιες εκθέσεις του. Οι προτάσεις αυτές, εκκινούν από την βελτίωση του συστήματος προσλήψεων, αγγίζουν ωστόσο ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης. Οι προτάσεις για προγραμματισμό των προσλήψεων, επιτάχυνση του έργου της Δικαιοσύνης, τήρηση των ορίων της συνταγματικής νομιμότητας, αποτελούν σημεία που αγγίζουν το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης. Στόχος της μελέτης είναι η παρουσίαση των προτάσεων της Αρχής που υλοποιήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου καθώς και η ανάδειξη των σημείων εκείνων που μπορούν να φωτίζουν το δρόμο για μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/148
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ_ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ_ΤΕ.pdf774.75 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα