ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/159
Title: Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η παρέμβαση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Η περιπτωση του Δήμου Σητείας.
Authors: Βαφάκος, Σωκράτης
Keywords: Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη
ΟΑΣ
Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ
Επιχειρηματικότητα ΟΤΑ
Κοινωνικό Όφελος
Issue Date: 2018
Description: Η παρούσα εργασία αποσκοπεί να παρουσιάσει την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, με μελέτη περίπτωσης τον δήμο Σητείας, ο οποίος υπάγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Κρήτης. Η έννοια της ανάπτυξης είναι πολυσύνθετη, καθώς περιλαμβάνει εκφάνσεις, όπως την κοινωνική, την οικονομική, την περιβαλλοντική και την πολιτισμική. Οι εν λόγω παράμετροι είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη προκειμένου να εντοπιστούν και να αξιοποιηθούν στον βέλτιστο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και να συντελέσουν στην ανάπτυξη. Προκειμένου να αναληφθούν σχετικές αναπτυξιακές δράσεις χωρίς να αναστέλλονται από τις δεδομένες δυσχέρειες και αγκυλώσεις του δημοσίου τομέα, ιδρύθηκαν στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης οι λεγόμενες «Αναπτυξιακές Εταιρείες». Πρόκειται για Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ, οι οποίες αναλαμβάνουν δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα με στόχο τόσο το κοινωνικό όφελος όσο και την είσπραξη εσόδων προκειμένου να αξιοποιηθούν για περαιτέρω αναπτυξιακή δραστηριότητα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην περίπτωση του δήμου Σητείας η βασική αναπτυξιακή εταιρεία που έχει ιδρυθεί είναι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ). Πρόκειται για ένα επιτυχημένο παράδειγμα αναπτυξιακής εταιρείας με καταλυτική συνεισφορά στον τομέα αυτό τόσο σε επίπεδο τοπικό, όσο και περιφερειακό. Στο πλαίσιο της έρευνας για την εκπόνηση της παρούσης εργασίας, αξιοποιήθηκε η ήδη υφιστάμενη σχετική βιβλιογραφία, ενώ αξιοποιήθηκαν προσωπικές συνεντεύξεις διευθυντικών στελεχών της Αναπτυξιακής Εταιρίας, καθώς και αιρετών, οι οποίοι συνεισέφεραν πρόθυμα στην όσο το δυνατό πιο σφαιρική προσέγγιση του εν λόγω θέματος.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/159
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΒΑΦΑΚΟΣ_ΣΩΚΡΑΤΗΣ_ΤΕ.pdf1.29 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα