ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/210
Title: Ανοιχτά Δεδομένα των Υπηρεσιών Υγείας
Authors: Λέκκα, Σταματίνα
Keywords: Ανοικτά δεδομένα
Ν.4305/2014
Δεδομένα Φορέων Υγείας
Νοσοκομεία
Μεταδεδομένα
Μητρώο ανοικτών δεδομένων του Δημοσίου
Μορφότυπος δεδομένων
data.gov.gr
Issue Date: 2018
Description: Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση των δεδομένων των φορέων υγείας, όπως αυτά παρουσιάζονται στον ιστότοπο του data.gov.gr, όπου συστήθηκε το Μητρώο Ανοικτών Δεδομένων του Δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του ν.4305/2014. Το ερώτημα το οποίο θα θέσουμε και θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε μέσα από αυτό το κείμενο, έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο οι φορείς υγείας, οι οποίοι συμμετέχουν στην πλατφόρμα, ακολουθούν τις επιταγές του νόμου. Επίσης θα προταθούν κάποιες πρακτικές λύσεις όπως και ένα εργαλείο, για την υποβοήθηση της διαδικασίας ανάρτησης των ανοικτών δεδομένων των φορέων υγείας. Κατά το πρώτο μέρος πραγματοποιείται μία σύντομη εισαγωγή στα δεδομένα του δημόσιου τομέα ενώ αναλύεται η έννοια των ανοικτών δεδομένων αλλά και η ιδιαίτερη αξία που έχει η επεξεργασία και η αξιοποίησή τους για τους φορείς του δημοσίου. Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιείται μία ανασκόπηση της σχετικής, με τα ανοικτά δεδομένα, νομοθεσίας και ένας σχολιασμός τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των εγχώριων νομοθετικών εξελίξεων. Το τρίτο μέρος καταπιάνεται με την εις βάθος ανάλυση της ερμηνευτικής εγκυκλίου του ν.4305/2014, ενώ ταυτοχρόνως αναλύονται βασικά χαρακτηριστικά των ανοικτών δεδομένων, όπως είναι η ποιότητα αυτών και τα μεταδεδομένα που τα συνοδεύουν. Στο τέταρτο μέρος της εργασίας, παρουσιάζεται η υφιστάμενη κατάσταση στους φορείς υγείας και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούν τις αναρτήσεις τους. Ακόμα το κεφάλαιο αυτό. είναι αφιερωμένο στην μελέτη περίπτωσης, δηλαδή στην καταγραφή τον σχολιασμό και την αξιολόγηση των δεδομένων των φορέων υγείας, όπως αυτά παρουσιάζονται στον ιστότοπο του data.gov.gr. Τέλος η ενότητα αυτή περιλαμβάνει και μία SWOT ανάλυση των χαρακτηριστικών της υφιστάμενης κατάστασης, σχολιάζοντας τις ευκαιρίες τους κινδύνους και τις τυχόν απειλές. Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος του παρόντος πονήματος θα επιχειρήσουμε να αξιολογήσουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει μία πλατφόρμα διάθεσης ανοικτών δεδομένων. Ακόμα θα προταθούν κάποιες πρακτικές και εκπαιδευτικές λύσεις βελτίωσης της απόκρισης των φορέων, στις επιταγές του νόμου..
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/210
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΛΕΚΚΑ_ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ_ΤΕ.pdf2.3 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα