ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/211
Title: Κλινική Διακυβέρνηση και Ποιότητα στις Υπηρεσίες Υγείας
Authors: Μάλλιου, Ιωάννα
Keywords: Κλινική Διακυβέρνηση
Διακυβέρνηση
Κλινικός Έλεγχος
Ποιότητα
Διοίκηση Ολικής Ποιότητας
Υπηρεσίες Υγείας
Issue Date: 2018
Description: Εισαγωγή: Η κλινική διακυβέρνηση συνιστά ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης υγείας που συνδυάζει την κλινική αποτελεσματικότητα με την αποτελεσματική διοικητική οργάνωση και τη βέλτιστη διαχείριση των πόρων εντός ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και αριστείας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας. Σκοπός: Η παρούσα εργασία σκοπεύει να αναδείξει την αναγκαιότητα εφαρμογής των αρχών κλινικής διακυβέρνησης στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας στα πλαίσια μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης στρατηγική και να καταγράψει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο διοίκησης ποιότητας και κλινικής διακυβέρνησης. Υλικό και Μέθοδος: Η εν λόγω εργασία υλοποιήθηκε μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας των τελευταίων 20 ετών. Αναζητήθηκε υλικό σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε πρωτογενής έρευνα νομοθετημάτων στον δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου. Αποτελέσματα: Το σύγχρονο μάνατζμεντ υγείας βρίσκεται στο προσκήνιο του ελληνικού χώρου υγειονομικής περίθαλψης. Η εφαρμογή του μοντέλου κλινικής διακυβέρνησης καθίσταται απαραίτητη, ενώ την καθολική και ουσιαστική εφαρμογή της στις δημόσιες μονάδες υγείας διευκολύνει η ύπαρξη ενός συνεκτικού και επαρκούς νομοθετικού πλαισίου.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/211
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΜΑΛΛΙΟΥ_ΙΩΑΝΝΑ_ΤΕ.pdf1.65 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα