ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/224
Title: Οι ελληνο-ισραηλινές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις (2008-2018)
Authors: Ρουβά, Αλεξάνδρα
Keywords: Ελληνοισραηλινές σχέσεις,
Διμερές Εμπόριο
Επενδύσεις
Όγκος Εμπορίου
Ενεργειακά Κοιτάσματα
Τουρισμός
Issue Date: 2018
Description: Η παρούσα εργασία είναι αποτέλεσμα δευτερογενούς έρευνας και επομένως προϊόν μελέτης της υπάρχουσας βιβλιογραφίας (βιβλία, άρθρα, επιστημονικά περιοδικά) καθώς και έρευνας και επεξεργασίας ποσοτικών δεδομένων. Αντικείμενο του συγκεκριμένου πονήματος αποτελεί η μελέτη των ελληνοισραηλινών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων από το 2008 μέχρι τις μέρες μας. Στόχος του είναι να υπάρξει εστίαση στα σημεία σύγκλισης των συμφερόντων των δύο χωρών και να παρουσιαστούν ενδεχομένως νέες ευκαιρίες συνεργασίας στα δύο αυτά πεδία. Σε μεθοδολογικό επίπεδο, ακολουθήθηκε η ανάλυση των διμερών σχέσεων σε δύο μέρη, δίνοντας καταρχήν το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκαν οι σχέσεις και την επαναπροσέγγιση των δύο χωρών μετά από την απομάκρυνση του Ισραήλ από τη συμμαχία της Τουρκίας. Κατόπιν γίνεται παρουσίαση της οικονομίας μέσα από το διμερές εμπόριο, τις επενδύσεις, τον τουρισμό και ενέργεια, αναλύοντας επίσης το γενικότερο γεωπολιτικό πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσονται οι σχέσεις των δύο κρατών.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/224
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΡΟΥΒΑ_ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ_ΟΕΥ .pdf2.65 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα