ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/248
Title: Ευπαθείς Ομάδες Πληθυσμού. Ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη στην προστασία και ανάδειξη των προβλημάτων τους
Authors: Παπακωνσταντίνου, Ρεγγίνα
Keywords: Ευαλωτότητα
Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
Κακοδιοίκηση
Συνήγορος του Πολίτη
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Έλλειμμα Πληροφόρησης
Issue Date: 2018
Description: Τα τελευταία χρόνια η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας συνέτειναν στο να πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Ο Συνήγορος του Πολίτη εκ του νόμου μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη και είναι προσηλωμένος στην καταπολέμηση της κακοδιοίκησης. Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλει ο Συνήγορος του Πολίτη στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Εστιάζει ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις του θεσμού και σε στοχευμένες πρωτοβουλίες που αφορούν την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την εκπόνηση της παρούσας εργασίας βασίστηκε κυρίως στην έρευνα πρωτογενούς υλικού το οποίο αντλήθηκε από την ιστοσελίδα του θεσμού. Προηγήθηκε βιβλιογραφική αναζήτηση για θέματα που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και επισκόπηση της σχετικής νομοθεσίας. Μελετήθηκαν με προσοχή οι ετήσιες εκθέσεις του Συνηγόρου της τελευταίας τριετίας, οι ειδικές εκθέσεις και ο οδηγός δικαιωμάτων και παροχών για ευάλωτες ομάδες που έχει δημοσιεύσει ο ΣτΠ. Πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές και συζητήσεις με το Συνήγορο του Πολίτη και μέλη του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού προκειμένου να αξιολογηθεί η ειδική συνεισφορά του στην προστασία των ευπαθών πολιτών.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/248
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ_ΡΕΓΓΙΝΑ_ΤΕ.pdf937.82 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα