ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/269
Title: Η κάλυψη της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα δελτία ειδήσεων στην Ελληνική Τηλεόραση
Authors: Δημητριάδης, Στέφανος
Keywords: ΜΜΕ και εξωτερική πολιτική
Δελτία Ειδήσεων
Συμφωνία των Πρεσπών
Ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Ελληνική Τηλεόραση
Ανάλυση Περιεχομένου
Issue Date: 2018
Description: Στις 17 Ιουνίου 2018 υπoγράφτηκε μεταξύ Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας διεθνής συμφωνία για την επίλυση της πολύχρονης διαμάχης γύρω από το θέμα της ονομασίας της δεύτερης. Η συμφωνία αυτή, γνωστή και ως «Συμφωνία των Πρεσπών», χαιρετίστηκε από πολλούς, προκάλεσε όμως και έντονη πολιτική διαφωνία στο εσωτερικό των δύο αντισυμβαλλόμενων χωρών. Η παρούσα εργασία αποσκοπεί στο να καταγράψει και να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο η Συμφωνία, και οι αντιδράσεις που την ακολουθήσαν, προβλήθηκαν και παρουσιάστηκαν στην ελληνική τηλεόραση, και ειδικότερα στα δελτία ειδήσεων της συγκεκριμένης περιόδου. Σημείο εκκίνησης της παρούσας ανάλυσης αποτελεί η επισκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας για τις σχέσεις των ΜΜΕ με την εξωτερική πολιτική, τόσο στο διεθνές όσο και στο ελληνικό πλαίσιο, ενώ στο κύριο μέρος η εργασία προχωρά στην παρουσίαση της έρευνας και των ευρημάτων. Μέσα από την ποσοτική ανάλυση περιεχομένου των δελτίων τριών τηλεοπτικών σταθμών –ενός δημόσιου και δύο ιδιωτικών– διαπιστώνεται ότι το θέμα κυριάρχησε στις ειδήσεις της περιόδου, και έλαβε εκτεταμένη κάλυψη. Επιπλέον, κατά την παρουσίασή του το ζήτημα σε μεγάλο βαθμό «εσωτερικοποιήθηκε», ενώ στο λόγο των δελτίων για το θέμα η εθνικιστική προκατάληψη ήταν παρούσα, αν και κατά κύριο λόγο μετριασμένη. Εξαιτίας και της πολιτικής διαφωνίας σχετικά με τη Συμφωνία, κατά το εξεταζόμενο διάστημα, δεν εντοπίστηκε η επαλήθευση ενός φαινομένου «συστοίχισης» των Μέσων «με τη σημαία». Τέλος, ως προς τα παραπάνω, μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών του δείγματος διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/269
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ_ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΤΕ.pdf2.16 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα