ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/293
Title: Νομική προστασία ξένων επενδύσεων βάσει της Ολοκληρωμένης Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας ΕΕ-Καναδά (CETA)
Authors: Ανδριόπουλος, Ιωάννης
Keywords: Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία
Διμερείς Επενδυτικές Συμφωνίες
Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)
Επενδύσεις
Καναδάς
Μεγάλες Περιφερειακές Εμπορικές Συμφωνίες
Issue Date: 2017
Description: Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τη νομική προστασία ξένων επενδύσεων στην Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά. Αρχικά αναλύεται το οικονομικό πλαίσιο των σχέσεων τόσο της ΕΕ με τον Καναδά με τις υφιστάμενες συμφωνίες όσο και της Ελλάδας με τον Καναδά με επικέντρωση στις καναδικές επενδύσεις στη χώρα μας. Μελετώνται τα στάδια περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης με ιδιαίτερη αναφορά στις Μεγάλες Περιφερειακές Εμπορικές Συμφωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο (TTIP, TPP, RCEP και TiSA) και τις ήδη υπάρχουσες Διμερείς Επενδυτικές Συμφωνίες του Καναδά με χώρες της Ένωσης (Μάλτα, Πολωνία, Ουγγαρία, Κροατία, Λετονία, Τσεχική Δημοκρατία, Ρουμανία και Σλοβακική Δημοκρατία). Παρουσιάζεται η διαδικασία συνομολόγησης της CETA από το στάδιο των διαπραγματεύσεων στην κοινοβουλευτική της επικύρωση, η προβληματική ως προς το χρονικό σημείο έναρξης εφαρμογής και γίνεται μια συνολική θεώρηση του περιεχομένου της Συμφωνίας. Ειδικότερα ως προς τη νομική προστασία ξένων επενδύσεων αναλύεται το πεδίο εφαρμογής, οι επιφυλάξεις, οι εξαιρέσεις και το σύστημα επίλυσης επενδυτικών διαφορών μεταξύ επενδυτών και κρατών. Επιχειρείται μια κριτική αποτίμηση επιμέρους επενδυτικών διατάξεων με εκτενή αναφορά στη συμβατότητα του συστήματος επίλυσης επενδυτικών διαφορών της Συμφωνίας με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη διαφοροποίηση του από τις Διμερείς Επενδυτικές Συμφωνίες και ακολουθούν τα τελικά συμπεράσματα.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/293
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ.pdf851.72 kBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα