ESDDA img

Αποθετήριο Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή τη δημιουργία ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών, με άρτια επαγγελματική κατάρτιση και σύγχρονη διοικητική αντίληψη, για τη στελέχωση της κεντρικής διοίκησης, της κρατικής περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.


Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/353
Title: H ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΤΑ:Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Authors: Σισμανίδου, Μαρία
Keywords: Μεταναστευτική πολιτική
Πρόσφυγες
Δήμοι
ΟΤΑ
Κοινωνική ένταξη
Δήμος Αθηναίων
Issue Date: 2017
Description: Η μετανάστευση ως φαινόμενο εγγενές της ανθρώπινης φύσης, αποτελεί μια πραγματικότητα για την Ελλάδα από τη δεκαετία του 1990, καθώς υπήρξε τόπος προορισμού για τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Σχεδόν 30 χρόνια μετά, με την προσφυγική κρίση, αναδύθηκε μια νέα όψη του φαινομένου. Ο ρόλος των ΟΤΑ ως θεσμικές αρχές και πρώτο σημείο επαφής με τους πρόσφυγες-μετανάστες, αποκτά βαρύνουσα σημασία για τη διαχείριση της κατάστασης. Μέσω βιβλιογραφικής μελέτης και συνεντεύξεων με τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, όλων των επιπέδων διακυβέρνησης, διερευνάται ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη μεταναστευτική πολιτική, το περιεχόμενο που λαμβάνει, τα προβλήματα και οι προκλήσεις. Η εργασία εστιάζει στο Δήμο Αθηναίων ως μελέτη περίπτωσης, επειδή διαχρονικά αποτελεί τόπος υποδοχής της πλειονότητας των μεταναστών-προσφύγων. Καθώς παρακολουθείται η εξέλιξη της μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με αναφορά στο τοπικό επίπεδό, αναδεικνύεται η ευθύνη των τοπικών αρχών στην κοινωνική ένταξη και διατυπώνονται προτάσεις πολιτικής, για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της μεταναστευτικής πολιτικής των Δήμων.
URI: http://repositoryesdda.ekdd.gr/jspui/handle/123456789/353
Εμφανίζεται στις συλλογές:Α. Τελικές Εργασίες Σπουδαστών

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
Σισμανίδου.pdf2.04 MBUnknownΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα