dc.description | Η παρούσα εργασία διακρίνεται σε τρία κεφάλαια. Τα δύο πρώτα κεφάλαια περιλαμβάνουν το θεωρητικό μέρος της εργασίας, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η βιβλιογραφική επισκόπηση πρωτογενών και δευτερογενών πηγών, και το τρίτο κεφάλαιο αποτελείται από το κομμάτι της έρευνας.
Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο σκοπός και το αντικείμενο της εργασίας, καθώς και η εθνική επικοινωνιακή πολιτική, η οποία συγκρίνεται με την αποκεντρωμένη επικοινωνιακή πολιτική.
Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η Δημόσια Διπλωματία, η Ψηφιακή Διπλωματία, η σύνδεση της Δημόσιας Διπλωματίας με τις Δημόσιες Σχέσεις και, ειδικότερα, η άσκηση διπλωματίας μέσω του Twitter. Στο τέλος του κεφαλαίου παρουσιάζονται καλές πρακτικές χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και, ειδικά του Twitter, στη Δημόσια Διπλωματία.
Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφεται η πρωτογενής έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η οποία διακρίνεται σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, παρουσιάζεται μία συνολική επισκόπηση των λογαριασμών που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ελληνικές Πρεσβείες. Στην δεύτερη ενότητα, πραγματοποιήθηκε ποσοτική, ποιοτική και θεματική έρευνα στους επίσημους λογαριασμούς Twitter πέντε Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό για το χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης και 6ης Νοεμβρίου 2018.
Και οι δύο ενότητες περιλαμβάνουν ερευνητικά ερωτήματα, μεθοδολογία, ανάλυση ερευνητικών αποτελεσμάτων, συμπεράσματα από την ανάλυση και χρήσιμες προτάσεις βελτίωσης και μελλοντικά βήματα για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την άσκηση Δημόσιας Διπλωματίας από τις Ελληνικές Πρεσβείες. | en_US |